Kilimanjaro
image
image
image


Safari

Sothern Circuit

Selous Game Reserve
I södra Tanzania som sträcker sig inåt landet från kusten, fastställs Afrikas största naturreservat Selous Game Reserve - större än Danmark. Den ligger söder om Mikumi och täcker 6% av Tanzanias yta och är fyra gånger större än Serengeti. Den innehåller den största koncentrationen av högvilt kvar på jorden.
  Selous Game Reserve är internationellt känd för sina djur. Den har världens största antal av de stora: - elefant 28.000, bufflar 160.000, flodhästar 2.000, och sabel antiloper 14.000. Det finns ca 350 fågelarterna som omfattar: - Fisk örn, Sekreterare fågel, King Fisher, Sol fågel, Hermer, Fakturera stork och Hammare Kop.

Elefanter

Ruaha National Park

Ruaha National Park är en av de outforskade parker i Tanzania med den största elefant populationen. Parken ligger 130 km väster om Iringa och namnet Ruaha kommer från den stora Ruaha River som rinner längs hela östra gräns. Floden har skapat spektakulära raviner och landskap, där flodhästar, krokodiler, sköldpaddor och fiskar lever i floden.
  Elefanter ses ofta på stranden vid floden Ruaha. Lejon, giraffer och andra djur kan också hittas i detta område.

Mikumi National Park
Mikumi är det minsta av våra safariområden, men rikt på djurliv. Eftersom området är så koncentrerat ser man ofta buffel, elefant och lejon. Det finns även gnuer, zebror, impala, vårtsvin, flodhästar, geparder och giraffer.
  De flesta av djuren kan ses större delen av året inom en kort bilresa från Mikumi Wildlife Lodg och även i närheten av Hippo Pool Mikumi Wildlife Camp. Elefanter kan ses i hela området och bufflar hittar man oftast på de trädlösa gräsmarkerna, antalet bedöms till cirka 3.000 bufflar.

Northern Circuit
Den nordliga Circuit är den mest besökta av turister.
Främst för att Ngorongoro Crater, Serengeti och Kilimanjaro finns i samma Northern Circuit.
  Också på grund av det faktum att alla parker, städer och attraktioner ligger inom nära räckhåll från varandra, därför kan man besöka dessa områden med bara ett par timmar mellan de olika destinationerna.

Elefant Zebra

Lejon  

Serengeti National Park
Med en yta på 14.763 kvadratkilometer, lika stort som Nordirland, finner man den världsberömda nationalparken Serengeti som är Tanzanias äldsta park och en av världens sista stora reservat.
  Det är sammanhängande med Kenyas Masai Mara Game Reserve och sträcker sig sig längs med Victoriasjön i väst. Dess namn kommer från Masai kommer från ordet Siringet, som betyder "ändlösa slätter.
  Serengetis ekosystem stöder största kvarvarande koncentrationen av antiloper i Afrika, inklusive mer än tre miljoner stora däggdjur. Det är en helgedom med cirka fyra miljoner olika djur och fåglar. Djuren strövar fritt i den spektakulära vandring som utgörs av enorma hjordar av vilda djur som flyttar till de olika delarna av parken i jakt på grönare betesmarker som kräver över 4.000 ton gräs och vatten varje dag.

Arusha National Park
Denna park har tre olika zoner: Ngurdoto Crater (ofta kallad "mini-Ngorongoro ), de grunda alkaliska Momella sjöarna som matas med tunnel strömmar där tusentals mindre och större flamingos och många flyttfåglar kan ses mellan maj och oktober.
  Den tätt skogsbeklädda sluttningen Mount Meru som är ett av de mest givande berg att klättra i Afrika där man finner bland andra djurarter såsom levande blå apor och vackra svartvita colobus apor. Andra attraktioner i parken omfattar elefant, giraff, buffel, zebra, flodhäst, olika antiloper, leopard och hyena. Parken ligger 21 km från Arusha.
Ett nätverk av farbara grusvägar för fyrhjulsdrivna fordon fyller de viktigaste funktionerna för tittar poäng.

Tarangire National Park
Parkens permanenta vattenförsörjning säkerställer ett stort och varierat djurliv, särskilt under den torra säsongen. Man finner stora hjordar av Elefanter, Noshörningar, Buffel, Zebra, större och mindre Kudu, Eland, Gnu, Koantilop, Gerenuk, Impala och frans-eared Oryx.
  Denna attraktiva park med dess statylika baobab träd är den viktigaste tillflykt för vilda djur från den omgivande delen av Great Rift Valley under torrperioden. Det är också en utmärkt plats för fågelskådning, där den bästa perioden för detta infaller mellan oktober och maj.

Ngorongoro Crater / Ngorongoro Conservation Area
Detta stora skyddade område sträcker sig från sjön Natron (en grogrund för Östafrikas flamingos) i nordöst, till sjön Enyasi i söder och Lake Manyara i öster. För åtta miljoner år sedan då Ngorongoro var en aktiv vulkan kollapsade dess kon, vilket gjorde att kratern uppstod som en 610 meter djup, 20 kilometer i diameter och med 311 kvadratkilometer täckt yta som har i tusentals år format ett perfekt land för de många vilda djur som idag lever där.
  Spektakulär som det är står kratern för knappt en tiondel av Ngorongoro Conservation Area. Kratern är ett hem för många arter av vilt och fåglar med undantag av impala och topi, då dessa på grund av hård konkurrens av gnu och giraff har pressats tillbaka. Nästan alla arter av de afrikanska däggdjuren lever i kratern, inklusive den utrotningshotade svarta noshörningen och den tätaste populationen av rovdjur i Afrika.
  Ett konstigt fenomen är att kraterns elefanter är främst tjurar, vilken ingen så här långt har funnit anledningen på. Fågellivet, vilket inkluderar de många flamingo är huvudsakligen säsongsmässiga och påverkas också av förhållandet mellan soda till färskt vatten i Lake Magadi på kraterns botten. Vyer från kanten av kratern är sensationella. På kraterns botten finner man ängsmark som smälter in i kärr, sjöar, floder, skogar och berg. Endast 4WD fordon är tillåtna i kratern och spelet Rangers är obligatoriska för alla.

Lake Manyara
Det finns en fantastisk utsikt över parken från alla håll. Från öster framträder Rift Valley brant i horisonten som tillsammans med sjön bildar det en glittrande bakgrund. På södra sidan av parken hittar du de varma källorna i Maji Moto. På toppen av platån från väster, sträcker sig parken över en remsa av grönt där sjön glittrar i solen. Och som de flesta Rift Valley sjöarna är vattnet basiskt. Det lockar stora flockar med rosa flamingos, som utgör ett rosa skum mot en silverfärgad bakgrund av vatten. Sammantaget erbjuder området vacker utsikt i den massiva sjön med sitt silver skimrade vatten och omgivande vegetation.
  Den största landmärke är den spektakulära sprickan i bergväggen, där slätten har gett vika för odlade högländer av Mbululand. Great Rift Valley är en del av ett fel i jordskorpan. Detta mäter 330 km ², varav sjön upptar 230 km ², gör denna park känd för sin mångfald av funktioner och blir en särskilt minnesvärd plats att besöka.
  Du hittar rikligt med djur i området såsom Zebra, Elefant, Flodhäst, olika Apor, Gnu, Vattenbock, Vårtsvin, Gasell, Impala, Buffel, Gnu, Vattenbock, Hyena, Babian och Giraff. Manyara är också känd för sina trädklättrande lejon. Dessa majestätiska djur finner skydd från värmen och bitande flugor i trädgrenar. Det finns också över 350 fågelarter, med en mängd lokala arter som lever i skogen inklusive pelikanerna som vaggande tar sig runt på jakt på kort gräs vid stranden av sjön.

Ballong Safaris
Ett populärt komplement till din vistelse i Serengeti National Park är en ballong safari. En upplevelse för livet du inte bör missa! Detta alternativ ger ett helt annat perspektiv från vanliga vilt safarin. I gryningen stiger din ballong till solens uppgång och djurlivets uppvaknande.

Luftballong  Ballong

Förarna har internationella meriter och stor erfarenhet av att flyga i Afrika. Upp till 32 passagerare kan flygas dagligen. Flytande försiktigt över slätterna och djurlivet i Serengeti National Park under ungefär en timme. Efter landning njuter man av en traditionell champagne fest och en Out of Africa frukost tillagas och serveras i bushen.
 
Våra fordon
Våra fordon är väl rustade för safari med en förbandslåda, vägkartor, fält böcker för däggdjur, fåglar, reptiler och växter från Tanzania och Kenya, även vår safari camping utrustning håller mycket hög kvalitet där tält, camping stolar och camping importerade köksredskap uppgraderas varje år.

TältVår utrustning
All vår utrustning, oavsett om det gäller Safari eller Trackning är det bästa som pengar kan köpa. På Safari använder vi kupoltält, stora nog att hysa en bekväm säng med en skummadrass.
  Våra berg tält är tillverkade av tillverkare som North Face, Mountain Hardwear, Vaude och Kelty. De är stora nog att rymma våra klättrare och deras redskap utan att det skall kännas trångt.

Vår garanti
Vi lovar att vara med dig i varje steg av din safari bokningsprocess. Vi lovar att hjälpa dig att planera, boka och njuta av din bästa Safari upplevelse. Från första kontakten med oss till du kommer hem från din safari. Detta är vårt löfte till dig. Det är därför JD Safaris är ett populärt och omtalat val för Östafrikanska äventyr.

Boka och njut av din safari med JD Safaris, lämna din upplevelse och din säkerhet i våra händer!

Bröllopsresor - Honeymoon Safaris

Tanzania Bröllopsresor – till Tanzania och Zanzibar
Vi vågar säga att: Vi är det bästa företaget i världen att arrangera bröllopsresor till Tanzania. Under det senaste årtiondet har vi och våra partners arrangerat många olika och individuellt anpassade bröllopsresor till Tanzania.
  Vår kunskap är alltid up-to-date, och vi är övertygad om att vår erfarenhet hjälper dig att ha en minnesvärd, oförglömlig smekmånad.

Varför Tanzania "The Ultimate Honeymoon"?

Därför att det är:
  • enkelt att kombinera en förstklassig safari med idylliska stränder, kultur och romantik.
  • ett faktum att det praktiskt taget är ingen tidsskillnaden från Europa, du kan flyga över natten och vara på stranden eller på safari vid nio på morgonen!
  • Tanzania som har ett av de största utbuden och exceptionellt boende i några av de mest fantastiska och avlägsna vildmarkerna i Världen.

Smekmånad i Tanzania
Den kanske främsta orsaken till smekmånad i Tanzania är att detta är ett land med så mycket att erbjuda, det finns något för alla. Du kan kombinera ett äventyr för livet på safari med några av de finaste stränderna i världen, där du kan dyka i de bästa och häftigaste av marina väldar. Den fantastiska variantion som Tanzania erbjuder, det är bara att ta för sig av det bästa!


Några av de bästa Safari Alternativen
ElefanterDen norra delen av Tanzania kan erbjuda den bästa safari upplevelsen i Afrika för första gången safari resenärer, med några av de vackraste vyer på kontinenten.
  Den södra är perfekt för återkommande besökare eller de som vill föredra en lugnare fly-in safari, kanske undvika den extremt höga volymen av vilda djur som finns i norr, men njuta av avskildhet och exklusiviteten som de södra parkerna erbjuder.

Bästa Indiska oceanen Stränder och Diving
Zanzibar är en exceptionell, karismatisk tropisk ö, med några av de bästa stränderna och dykningen i världen.
  Tillbringa tid med att njuta av atmosfären på Zanzibars största ö, utforska kokosnöts dungar och kryddplanteringar i öns centrum. En upplevelse för livet!

Safari

Safaripaket

3, 5 el. 7-rätters Safari

Manyara / Serengeti / Ngorongoro
... 3-rätters menyn av safari omfattar de 3 största attraktionerna i norra kretsen på 7 dagar.

Precis som vi kallar det blir Manyara National Park förrätten, följt av Serengeti National Park som din huvudrätt och som avslutas med oemotståndlig dessert - Ngorongoro Crater. Du hittar det högst tillfredsställande.
  Varje park har sina unika egenskaper. De tillsammans skapar dig en måltid med safari: elefanter, flodhästar och trädklättrande lejon i Manyara, ändlösa viltrika slätterna i Serengeti och Ngorongoro Crater, den åttonde naturliga underverk i världen.

Big 5 Safari meny

Arusha / Tarangire / Manyara / Serengeti / Ngorongoro
De stora fem i tio dagar - en bedrift i sig!

Förmodligen fem av Tanzanias mest kända nationalparker som alla ingår i en safari. Att bo med tema kan du klassificera enligt följande:
Arusha (Leopard), Tarangire (Elephant), Manyara (Buffalo), Serengeti (Lion) och Ngorongoro (Rhino).
  Varje park med dess distinkta kvaliteter inom räckhåll för varandra ... Vi transporterar dig till varje destination i komfort och säkerhet där du har tid att njuta av varje erfarenhet. Kameran är på klar!

7 Wonders meny

Arusha / Tarangire / Lengai / Natron / Manyara / Serengeti / Ngorongoro
Två veckor av allt norra Tanzania har att erbjuda.

Hela spektrat av naturen med sju underverk av Safari. Elefanter, Geparder, Ormar, Solfåglar, Flamingos, vulkaner, slätter, snår, kratrar, skogar, berg, stammar och livsstil - du kommer att få det hela.
  Se bara till att du har tillräckligt med film eller digital lagring för dina foton. Detta är den mest ultimata norra Tanzania fotografiska safarin.

 


image


Top