Kilimanjaro
image
image
image


Kontakt och info

För mer information och bokning
Kontakta Johan Josefsson 073-646 09 67
info@jdsafaris.se

*Namn:
Telefon:
*E-post:

*Skriv ditt meddelande här:
Anti-spam:
*Ange kod:Reseinformation

Visum

Alla besökare behöver visum, utom medborgarna i vissa av Commonwealth länderna.
  För européer behövs inte bevis för gula febern-vaccination, men för andra länder är det viktigt. Viktigt är också att du tar de sprutor som vaccinationen kräver för resa till Afrika.

Att ta med?
Generellt sett är lediga bekväma kläder som passar hela året. Det mest praktiska saker vi vill rekomendera är:
 • Khaki, brunt, vitt och beige färger
 • Ljus bomull toppar och byxor bomull / shorts på sommaren
 • Långärmad blusar / tröjor för game drives, de kommer att skydda dig från solen och från mygg
 • Safari byxa för kvällar och svalare dagar
 • Fleece eller tröja och en varm jacka för game drives
  (och Ngorongoro Crater )
 • Badbyxor är ett måste för stranden och på vissa läger och loger som har en pool
 • En hatt, solglasögon och solkräm
 • Bekväma promenadskor
 • För klättring Mount Kilimanjaro och Meru, varma underkläder, tröja, varm jacka, bra strumpor och robusta stövlar

Allmän information
Swahili är unika Bantu invånare på den östafrikanska kusten som kommer främst från Kenya, Tanzania och Moçambique. De förenas av kultur och modersmålet swahili - ett bantuspråk. Detta omfattar även arabiska, persiska och andra migranter som nådde kusten ungefär i början av 7: e-8. C. CE, som beblandade sig med lokalbefolkningen där, vilket ger betydande kulturella infusion och ord som är lånade från arabiska och persiska.
  Arkeolog, Chami konstaterade Felix närvaro av Bantu bosättningar gränsöverskridande på Östafrikas kust så tidigt som i början av 1: a årtusendet. De har utvecklats successivt från 6: e talet och framåt med att rymma för en ökning av handeln (främst med arabiska köpmän), befolkningstillväxt, och ytterligare centraliserad urbanisering, vilket utvecklas till vad som senare skulle bli känt som swahili stadsstaterna.
  Omkring 90 miljoner människor talar swahili och det är Tanzanias officiella språk. Men de som bor någon annanstans i Östafrika talar också de officiella språken i sina respektive länder: engelska i Kenya, portugisiska i Moçambique, och franska i Komorerna. Observera att endast en liten bråkdel av dem som använder Swahili är modersmålsgruppers och ännu färre är etniska Swahilis. Denna punkt är ofta skymd av swahili språkliga traditioner där de som talar språket kallas ofta swahili (Waswahili) oavsett hur deras etniska ursprung ser ut. Med andra ord kan begreppet "swahili" med betydelsen "de som talar swahili" eller också det kan betyda "etniska swahili människor".

Islam etablerade sin närvaro på den östafrikanska kusten från runt 1012 AD, när de ekonomiska aktörerna från Persiska viken och Arabiska halvön fortsatte att resa till dessa delar under monsun säsongerna för att interagera med lokalbefolkningen genom handel, blandäktenskap och en förändring av idéer. På grund av denna interaktion, är de flesta av swahiliafrikaner idag muslimer.
  Den förenande kraft islam binder samman blir en blandning av de olika etniciteter och ger en varaktig gemensam identitet för många av människorna i kustnära Östafrika. Swahili följer en mycket strikt och ortodox form av islam på många ställen, men flertalet är inte aktiva muslimer. Som på många andra kontinenter har kristendomen en närvaro hos många av de Waswahili folkslaget.
Swahili har spelat en viktig roll mellan öst, central, Sydafrika och världen utanför.
  Handel kontakter har noterats så tidigt som 100 e.Kr. av tidiga romerska författare som besökte den östafrikanska kusten under det första århundradet. Handelsvägar utvidgas till hela Tanzania i dagens Demokratiska republik Kongo, längs vilka varor fördes till kusten och såldes till arabiska, indiska och portugisiska handlare och även nått så långt som Kina och Indien. Material kan även påvisas till detta nätverk av handel på Great Zimbabwe.
  Under höjdpunkten av medeltiden, blev elfenben och slavar en betydande inkomstkälla. Många slavar som såldes i Zanzibar hamnade i Brasilien som då var en portugisisk koloni. Swahili fiskare i dag förlitar sig fortfarande till stor del på havet för att leverera deras främsta inkomstkälla från Indiska Oceanen. Fisk säljs till deras inre grannar i utbyte mot olika produkter och varor.


image


image
image


Top