Kilimanjaro
image
image
image


Afrikaresor

Din exklusiva partner som skräddarsyr din resa till Afrika

Safari & äventyr i Afrika – en upplevelse för livet
När man åker på resor till Afrika bör man unna sig en bit av det äkta Afrika – en safari i orörda områden, i närkontakt med de vilda djuren.
  Därför har vi valt de 3 länder i Afrika som har allt detta, där man kan smaka på det bästa Afrika har att erbjuda. Dessa länder är Tanzania, Zambia och Sydafrika. Afrikaresor kan innebära fantastiska upplevelser av allt om man förvaltar det på rätt sätt, därför vill vi bjuda er på en försmak av det bästa vi vet!
  Vi tror oss veta vad våra gäster helst önskar sig att uppleva på sin Afrikaresa, därför har vi valt att lägga tyngdpunkten på våra Tanzaniaresor med ett fullgott kompliment av Sydafrika och Zambia. Detta för att alla pusselbitarna för er Afrikaresa skall bli komplett.

Våra kunder ska se och märka det autentiska på sin Afrikaresa
I Afrika finns fortfarande massor av områden som är orörda och dit allmänheten inte har tillgång. Vi lägger stor vikt vid att våra kunder ska se och märka det autentiska Afrika.
  Uppleva oförglömliga stunder med tid och ro till fördjupelse – långt från massturismens motorväg.
Resor till Tanzania

Ett land av slätter, sjöar och berg med ett smalt, låglänt kustnära bälteär Tanzania östra Afrikas största land. Den största delen av landet är en höglandsplatå, en del halvöken och resten savann med låg växtlighet. De högsta bergen - Meru (4556m/14, 943 ft) och Kilimanjaro (Afrikas högsta på 5895m/19, 335 ft) – finner man i den nordöstra delen längs gränsen mot Kenya.
Tanzanias KartaTanzanias mycket varierande geografi gör att det skiljer sig mycket i klimatförhållanden. Kustremsan längs Indiska oceanen och offshore öarna Pemba, Zanzibar och Mafia har ett varmt, fuktigt, tropiskt klimat som lindras av havsbris. På bergssluttningarna i nordöstra delen av landet är ett nästan tempererat klimat under största delen av året.
Om det finns en tid att undvika i Tanzania är det under den långa regnperioden från mars till maj, då det regnar nästan varje dag. Det finns också en kort regnperiod som pågår från slutet på november till mitten av januari, då det kommer kortare "regnskurar".

Kultur

Tanzanias kultur är ett resultat av afrikanska, arabiska, europeiska och indiska influenser. Det afrikanska folket i Tanzania utgörs av ca 120 stammar. Den största gruppen är av Bantufolket, vidare Dukuma, Nyamwezi, Makonde, Haya och Chagga. Maasai är av det nilotiska ursprunget, liksom Arusha och Samburu.
  Tanzania är ett av de minst urbaniserade länderna i Afrika söder om Sahara, men traditionella afrikanska ideal är att avsiktligt anpassa sig till det moderna samhället.

Var skall man börja?
Tanzania erbjuder en häpnadsväckande mångfald och koncentration av vilda djur, från det enorma Serengeti och höga Kilimanjaro till mindre nationalparker som Katavi och Mahal. I Zambia måste man uppleva Luangwadalen och/eller Kafue national park med dess enorma rikedom av afrikanskt högvilt. De bästa månaderna för klättring på berget Mount Kilimanjaro är augusti till oktober och januari till mars.
  Tanzanias fågelliv är en upplevelse i sig med över 1.000 fågelarter, där Lake Manyara som ensam har mer än 400st.  Botaniskt är Tanzania en guldgruva med livsmiljöer, allt från afro-alpine till halvöken. De månader som omedelbart kommer efter att de två regnperioderna, ger den bästa av blomsterdekorationer!

image
image


Top