Kilimanjaro
image
image
image


Äventyrsresor till Afrika

Äventyrsresor med historiska grottor, bergsklättring och forsränning mm.

Vi ser till att du får allt på dina äventyrsresor - från” adrenalinstinna” upplevelser till att gå i kulturens spår och upptäcka historiska grottor gjorda av slavarna under den grymma slavhandeln.
  För er som vill få adrenalinet att pumpa - kan det innebära bergsklättring på någon av Tanzanias högsta bergsluttningar eller av fartfylld forsränning i Zambezifloden bland krokodiler och flodhästar följt av bungyjump och kanske avslutas av tältning bland de vilda djur som Afrikas savann hyser. Vem vet! Ni sätter gränsen och vi talar om vad det innebär för risker - så får vi tillsammans forma ett lämpligt paket.
  Eller för de som vill se sin äventyrsresa lite lugnare, kanske vandra i kulturens tecken skulle kunna vara något?
  Vi har olika erbjudanden som passar alla åldrar och grupper. För att nämna några alternativ vi gärna vill rekommendera skulle det kunna vara:

Äventyrsresa med dagsturer

Dar es Salaam City Tour
Njut ½ dag till heldagstur i staden med de bästa reseguiderna.

Vi erbjuder 4 alternativ:

Alternativ 1: ½ dag turné

 • Tanzania Uhuru / frihetens väg
 • Mnazi mmoja Frihetsgudinnan
 • Magogoni fisk marknaden
 • Indiska oceanen och synen av Dar-es-Salaam naturhamn

  Fisk marknaden

Alternativ 2:Heldagstur inom staden

 • Det Askari monumentet
 • Mnazi mmoja Frihetsgudinnan
 • Campus universitetet
 • Mwenge Makonde sniderier  
 • Den berömda Tanzania hantverk Tinga Tinga konstverk
 • Den långa stranden med bilresa från Sea Cliff till stads huset
 • Nationalmuseum

Alternativ 3 : Heldagstur i Pugu kulles regnskog, den "lilla amazonen"

 • Titta på blomsterprakten  
 • Fåglar av olika storlekar och sånger
 • Fladdermöss grotta
 • Spöket kaolin gruvorna med dess "Sfinxen i Giza-liknande pyramid"
 • Den gamla Tysklands tågtunneln
 • Pugu skola (St Francis) där Nyerere som lärare till Mwalimu  lärde Benjamin Mkapa

Alternativ 4 : Heldag besök i Bagamoyo

 • Besök den historiska staden Bagamoyo
 • Besök slavmarknaden


Veckopaket - Alternativ 1

Tanganyika Thrills - en äventyrsresa i världsklass            
Tanganyikasjön är världens längsta, äldsta och näst djupaste sjö, med ett fantastiskt fisk, fågel, växt-och djurliv. Den fungerar också som Tanzanias västra gräns mot Kongo och gränsar mot några av de mest avlägsna delarna av landet. Stränderna har ett par unika och värdefulla nationalparker i form av Gombe, Mahale Berg & Katavi.
  Tanganyika Thrills är en fantastisk upplevelse i alla avseenden. De alternativ som finns på denna safari är vad som gör den speciellt. Det handlar inte bara om cruising på sjöns vatten, den inkluderar också vattenfall (Kalambo Falls - Afrikas 2: a högsta), djurskådning, vandring bland schimpanser, fiska eller kanske bara djupdykning för att utforska och se det marina livet och äventyr i västra Tanzania.

Från början till slut
Den safari vi erbjuder är ett två veckors paket och kan upplevas längs hela Tanzanias sträcka av Tanganyikasjön eller bara delvis. Detta beror på den specifika färdväg safari vi väljer. Utgångspunkten för kryssningen är också beroende av den särskilda planen och kan lanseras i norr eller söder om sjön.
  Huvudsakliga transportsättet kommer att ske med motordriven båt, men det kommer att finnas 4x4-fordon stöd för mark utflykter. De flesta av nätterna spenderas i camping, men det finns tillgång till ett par lodger och lyxiga tältläger längs sjön, som kommer att användas i enlighet med den slutliga safari planen.
  Vårt team av professionella safari guider kommer att vara till hands för att se till att din upplevelse blir positiv och minnesvärd och kommer att pågå i syfte att säkerställa alla dina behov.


Alternativ 2 - En unik äventyrsresa som få har varit med om!

River Rafting, Wilderness Walks & Vildmark Obegränsad ...
Vill ni stå ansikte mot ansikte med afrikanska djur, observera det bästa av storvilt utan zebra-randiga skåpbilar? Då tar vi oss in i hjärtat av Tanzanias legendariska Selous Game Reserve, den största och kanske vildaste viltreservatet i Afrika.
Selous "drygt 18.000 kvadrat mil är ett hem för de stora skarorna av vilda djur, däribland kontinentens största kvarvarande elefant population. Det är Afrika som Livingstone såg det.
  Floden Rufiji River, en mild och slingrande vattenväg, kommer att ge tyst passage för våra flottar i en privat värld av vilda djur oberörd av safari fordon. I skuggan av flodens grönska kommer djuren till floden för att dricka och glädja oss med förvåning av observationer när vi driver tyst runt en krök. Vi utnyttjar den svala morgonen och kvällen med att tränga in i de smala band av skog till fots och når tillslut ut på den stora savannen i jakt på mer närkontakt med det vilda.
 
Våra resor leds av professionella guider med massor av afrikansk upplevelse. Alla guider har prövats och testats för detta äventyr.


Alternativ 3 - En äventyrsresa i unik ekologi

Kilombero Våtmark
Kilombero våtmarks safari är en upplevelse för livet. Du kan aldrig ha en upplevelse så äkta och interaktiv någon annanstans ... Livsmiljön, vilda djur, människor, villkor och omständigheter - alla fråga om överlevnad och du får ett framsäte i denna teater av livet.
  Dalen har nyligen fått Ramsarstatus - inrättad bland världens viktigaste våtmarksområde system. Den är rik på djurliv, fågelliv, marint liv och växtliv.
Dessa naturresurser stödjer ett ännu rikare utbud av mänskligheten, med fiskare, bönder, herdar, jägare, samlare, palmblad vävare, timmermän, jägare,  biodlare & hantverkare. Allt detta kan hitta omkring i dalen.

The Experience ...
Med två permanenta läger i Kilombero Valley, ger vi dig en inblick i sättet att leva i denna del av världen som få har gjort. Du kommer att lära av livets kretslopp som styr människor och interagera med dem genom att besöka fiskelägen, timmermännen, gårdar, kraals och marknader.
  Du kommer att samverka med vilda djur på nära håll, till fots, i kanoter / båtar och strategiskt placerad med fönster mot där du får direkt erfarenhet av rovdjurens överlevnadsinstinkt och iakttagelser som du inte kommer att uppleva i någon annan nationalpark.
  Under regnperioden, förvandlas dalen till en stor sjö ... detta är när alla spel är koncentrerat till högre mark och du har lejon, leoparder och elefanter mitt i lägret. Djurlivet är verkligen nära och personligt. Kilombero våtmarks Safarin erbjuds som en 10-dagars standard, men kan förlängas eller förkortas till önskad nivå. Erfarenheterna är mycket givande och du kan räkna med att väldigt få människor kan påstå sig ha gjort detta.
  Lägren är mycket bekväma och lyxiga, med moderna toaletter, elproduktion, varmt och kallt vatten med faciliteter, bar, lounge och infrastrukturen i någon högre klass än Safari Lodge.
  Transport vid den här tiden på året är i huvudsak med kanot, motordriven båt, off-road cyklar och 4x4-fordon. Detta är en verkligt unik safariupplevelse!  


Alternativ 4 - Big 5, safari och äventyrsresa på samma gång

Arusha / Tarangire / Manyara / Serengeti / Ngorongoro
...

de fem stora i tio dagar - en bedrift i sig!
Vi besöker fem av Tanzanias mest kända nationalparker alla som ingår i en exlusiv safari. Du kan klassificera ställena enligt följande:
Arusha (Leopard), Tarangire (Elefant), Manyara (Buffel), Serengeti (Lejon) och Ngorongoro (Noshörning).
  Varje park med dess distinkta kvaliteter utan räckhåll för varandra ...  du kommer till varje destination i komfort och säkerhet och har tid att njuta av varje erfarenhet. Kameran är på klar.  


Alternativ 5 - Wonders, en äventyrsresa med allt!

Arusha / Tarangire / Lengai / Natron / Manyara / Serengeti / Ngorongoro ...
Två veckor av allt norra Tanzania kan erbjuda.
  Hela spektra av Afrika. Elefanter, geparder, ormar, solfåglar, flamingos, vulkaner, slätter, snår, kratrar, skogar, berg, stammarna & livsstil - du kommer att få det hela. Se bara till att du har tillräckligt med film eller digital lagring för dina foton.

Detta är den mest ultimata afrikanska safarin!


image
image


Top